- Geplaatst door NRID
- Op 2 oktober 2011
- 0 Comments
Na een scheiding bestaat er vaak alimentatieplicht. Het recht op en de hoogte van de alimentatieverplichting wordt vastgelegd in het echtscheidingsconvenant en is wettelijk.
Wat te doen als de ex-partner zich onttrekt aan de alimentatieplicht en zich beroept op bijvoorbeeld het onvermogen tot betalen. Dit terwijl de ex-partner ondertussen wél 3 x per jaar op vakantie gaat en in een splinternieuwe auto rijdt.
In dit soort gevallen kunnen wij u behulpzaam zijn door de betalingsonmacht ontkrachten en aan te tonen dat de ex-partner over voldoende financiële middelen beschikt om zich te houden aan de alimentatieplicht.
Andersom kan zich ook de situatie voordoen dat u zich keurig houdt aan uw verplichtingen m.b.t. de partneralimentatie, terwijl u vermoedt dat uw ex-partner inmiddels samenwooont met een nieuwe partner.
U heeft er alle belang bij dit aangetoond te krijgen omdat de alimentatieverplichting vervalt indien uw ex-partner inmiddels duurzaam samenwoont.
Immers, de plicht om partneralimentatie te betalen eindigt als de ex-partner met een ander trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen. De betalingsplicht eindigt dan van rechtswege (dus zonder rechterlijke tussenkomst) indien er voldaan is aan de eisen van artikel 1:160 Burgerlijk Wetboek (BW)
Maar hoe toont u dit aan?
De rechercheurs van de NRID tonen dit voor u aan en leggen e.e.a. vast in een rapportage, aangevuld met de nodige bewijsstukken en/of foto-/videomateriaal
Het verkregen bewijs kan
gebruikt worden in een eventuele civielrechtelijke procedure om uw gelijk te halen
0 Reacties