- Geplaatst door Tom Heijm
- Op 20 oktober 2016
- 0 Comments

U heeft als bedrijf goed werk geleverd. De klant is tevreden en u stuurt een factuur. Die wordt niet betaald. Op herinneringen en aanmaningen wordt niet gereageerd. Uiteindelijk komt via een incassobureau de aap uit de mouw: de debiteur heeft geen geld. Zegt hij of zij. Maar hoe weet u of dit klopt? Met een verhaalsonderzoek. De NRID vertelt er alles over in dit artikel.
Oeps… toch geen geld
Het lijkt voor veel ondernemers zo vreemd: een klant neemt diensten af, betaalt de factuur niet en claimt vervolgens geen geld te hebben. Waarom dan wel de dienst afnemen? Bij de bakker is het immers ook niet mogelijk om een brood te halen en die ‘wellicht ooit’ te betalen. Vaak worden er tal van excuses aangedragen. Een faillissement, lage liquiditeit, verblijf in het buitenland, een bankrekening die is geblokkeerd… Bij de NRID hoorden we alles weleens voorbij komen. Maar feit blijft dat veel bedrijven in de problemen komen door deze instelling van klanten. Op jaarbasis kost het miljoenen. En misschien nog wel erger: in veel gevallen kán de klant wel betalen, maar wil het niet.
Naar de rechter? Of nog even wachten?
Voordat u een stap naar de rechter overweegt, heeft u ongetwijfeld al van alles geprobeerd om uw facturen betaald te krijgen. Herinneringen, aanmaningen, verhogingen en misschien zelfs het inschakelen van een incassobureau. Maar van een kale kip valt niet te plukken, dus als iemand beweert geen geld te hebben, kunt u ernaar fluiten. Voordat u naar een rechter stapt of andere dure kosten maakt om uw vordering te incasseren, kan het daarom zinvol zijn om eerst een verhaalsonderzoek te laten doen.
Wat is een verhaalsonderzoek?
Een verhaalsonderzoek kijkt naar de bezittingen en inkomsten van een debiteur. Welke kosten kunt u verhalen? Daarbij wordt onder andere gekeken naar onroerend goed, bankrekeningen, vennootschappen en nog veel meer. Met deze verhaalsinformatie krijgt u inzicht in de beslagleggingsmogelijkheden. En weet u dus direct of het zinvol is om kosten te maken voor het verhalen van uw facturen. De NRID biedt hierover snel uitsluitsel. Natuurlijk kunnen wij niet zomaar alle gegevens van een persoon inzien. Wij gebruiken diverse databanken en (open) bronnen voor ons onderzoek. Daarbij houden we ons aan geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy en bescherming van persoonsgegevens.
Verhaalsrapport NRID
Met een verhaalsonderzoek- en rapport van de NRID heeft u snel inzicht in de mogelijkheden voor beslag van vatbare bezittingen, inkomsten of tegoeden. Zo staat u sterk bij een eventuele vordering of in een rechtszaak. Meer weten? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op.
0 Reacties